Már az egyetemen Heller prof. felcsigázta a hallgatóság érdeklődését, amikor elmesélte egy előadáson, hogy hogyan szerette volna megoldani a Parlament fűtését a Dunából kinyert hőenergiából hőszivattyú segítségével. Kis időre a lelkesedés alább hagyott és a technológia lakossági elterjesztése váratott magára, az elmúlt évtized közepéig.

 A 2015. szeptember 15-én életbe lépett ERP szabályozásnak több olyan kihatása lesz, amire eddig talán nem is gondoltunk. A legfõbb változás fûtéstechnikai oldalról, hogy idén nyár közepétõl gyakorlatilag már csak kondenzációs kazánokat lehet felszerelni vagy üzembe helyezni. Ezt persze eddig is tudtuk, de biztosan találkozunk majd olyan problémákkal, amelyekre eddig nem gondoltunk.

Hogyha a lakásod/házad fűtését korszerűsíted…

Ha egy átlagos méretű lakásban vagy egy kis házban laksz, amelyiknek cirkó fűtése van, de a cirkó nagyon öreg és a végét járja, akkor nézz körül a kéményed környékén!

A kondenzációs kazán jobb hatásfoka

A vonatkozó rendelet értelmében a cirkódat addig toldozhatod-foltozhatod ameddig akarod, de ha kicseréled, akkor csak az úgynevezett kondenzációs kazánra cserélheted. Ez azt jelenti, hogy a jobb energetikai hatásfok elérése érdekében a füstgáz jobban le van hűtve, azaz több hőenergia van belőle kivonva és hasznosítva (kb. 16 %-kal több) mint korábban.

Innocell levegős hőszivattyú, fűtési rendszer