A levegős hőszivattyú egy olyan innovatív fűtési rendszer, amely képes kivonni a hőenergiát a külső levegőből. Ezt a hőt ezután radiátorok melegítésére, padlófűtésre, vagy meleglevegős konvektorok üzemeltetésére használhatja az otthonában.

korszeru

Korszerű

A levegős hőszívattyú kültéri egysége a levegő hőjét alacsony hőmérsékleten átadja a keringetett közegnek, ami ezután áthalad egy kompresszoron, ahol a hőmérséklete megemelkedik, majd ezen a magasabb hőmérsékletű hőt átadja a házban működő beltéri egységben lévő hőcserélőn keresztül a fűtési rendszernek.

korszeru

Környezetbarát

A folyamat működtetéséhez ugyan kis mennyiségű elektromos áramra van szükség, de a hő amelyet a levegőből kivon, az természetes módon megújul, igazi megújuló energia.

koltseghatekony

Költséghatékony

Hazánk támogatja a környezetbarát, megújuló energiaforrások felhasználását, így ezután a kedvezőbb H-tarifájú áramszolgáltatást veheti igénybe.

termekek

Termékek

Jelenleg raktáron Innocell KS50-DC (5kW) és KS90-DC (9kW) típusú készülékek vannak, de megrendelhetőek KS70-DC, KS120-DC és KS150-DC modellek is.

Tovább a termékekhez »

Költséghatékony

A kedvezményes H-tarifás áramszolgáltatásnak kösztönhetően fűtésszámlái megfeleződhetnek.

Biztonságos

Többé nem kell szénmonoxid mérgezéstől és az esetleges gázszivárgás okozta robbanásveszélytől tartania.

Egyszerű és kényelmes

Végleg megszabadul a kéménybélelés költségeitől és a kéményseprő látogatásaitól.

Környezetbarát

Alacsony károsanyag-kibocsátással sokat tesz a környezete megóvásáért.

tanacsadas

Tanácsadás

Okos energia

Célunk, hogy termékeink működése és üzembe helyezése, érthetőek legyenek. Keresse szakértőnket bizalommal konzultációért, mely során közösen felmérjük a potenciális feladatokat és összeállítjuk a jövőbeli teendőket.

ertekesites

Értékesítés

Egyszerűen, gazdaságosan és kényelmesen

A szakértőnkkel megbeszéltek alapján egyszerűen megrendelheti tőlünk a kiválasztott terméket, melyet kiszállítunk az otthonába. A levegős hőszivattyú telepítési költsége körülbelül megegyezik a hasonló teljesítményű kondenzációs gázkazán beszerzési is egyéb járulékos költségeivel.

uzembehelyezes

Üzembehelyezés

Szállítjuk a szakértelmet

Cégünk összeköti a beüzemeléshez szükséges képesítéssel rendelkező szakemberekkel, így nincs más dolga, mint adott időpontban fogadni a szerelőket.

finanszirozas

Finanszírozás

Ne legyen akadály

Ha az ingyenes konzultáció után fűtésrendszerének környezetbarát megújítása mellett dönt, mi segítünk a komplett telepítési folyamat finanszírozásának elősegítésében.

 

Ajánlat kérésével, kérdésével és észrevételével keressen minket bizalommal!

Telefonon: +36 70 350 2699

Emailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hívjon minket munkanapokon 8-18 óra között!

Emailjére 24 órán belül válaszolunk.

Név:
Email:
Üzenet:

pataki istvan

Pataki István

Energetikai szakértő

Az Innocell Kft. ügyvezető igazgatója.

A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett gépészmérnöki diplomát. Azóta az energetikai iparban mély tudásra és jelentős tapasztalatra tett szert, mind az állami, mind a magán szektorban.

Többek között a Magyar Energia Hivatal elnökhelyettesi pociziójában vállalta magára az innovatív környezetbarát technológiák terjesztésének ügyét. Szakértelmét Brüsszelben is kamatoztatta az Európai Energiaszabályozók Tanácsának elnökhelyetteseként.

Elhívatottságát az Innocell Kft. megalapításával a lakossági ügyfelek szolgálatába állította.

Tudástár termékeink és szolgáltatásaink kapcsán.

Telepítés és Használat

Tovább az útmutatóhoz »


Tudástár termékeink és szolgáltatásaink kapcsán.

Hogyan működik a levegős hőszivattyú?

A szivattyú fogalmát szinte mindenki ismeri. A szivattyú folyadékot, legtöbb esetben vizet szállít vagy kicsit pontosabban felemeli a folyadék nyomását az alacsonyabb, vagy szívóoldali nyomásról a magasabb, vagy nyomóoldali nyomásra. Például ha fel kell nyomni a vizet három emelettel feljebb, körülbelül tíz méterre akkor a szivattyúnak legalább egy atmoszféra nyomást kell produkálnia.

Mindenki találkozott már az alábbi jelenséggel, amikor a szódásszifonba csavarjuk a patront, szinte jéggé fagy a kezünk, illetve mikor bicikli kereket pumpálunk, tűzforró lesz a pumpa. Ez a két helyzet tökéletesen modellezi a hőszivattyú működését, azaz a körfolyamat két végállapotát. A hőszívattyú kültéri egysége hasonlóan a szódásszifon patronjához hőt von, a beltéri egysége pedig a pumpához hasonlóan hőt ad át.
 
A hőszivattyúnak is emelnie kell de nem nyomást hanem hőmérsékletet és nem folyadékot szállít hanem hőenergiát. A környezetből mint végtelen hőtartályból kivonja a hőenergiát és a környezeti hőmérsékletről felemeli a szállított hőenergia hőmérsékletét egy magasabb, fűtésre alkalmas hőmérsékletre.
 
A legtöbb lakásban működik hőszivattyú, de nem mindenki tudja a hűtőszekrényről, vagy a légkondicionáló berendezésről, hogy az valójában hőszivattyú. Hogy egyszerűen beláthassuk, hogy a hűtőszekrény is hőszivattyú, képzeljük el, hogy befalazzuk a hűtőszekrényt a hátával a fűtendő helység felé és nyitott ajtóval pedig kifelé a környezet felé, akkor a gyakorlatból belátható, hogy a befalazott hűtőszekrény fűteni fogja a helységünket.
 
Ahonnan a hőenergiát elvonjuk az többféle közeg lehet. Lehet talajvíz vagy folyó, lehet a talaj maga vagy legegyszerűbb esetben a környezeti levegő. Leggyakoribb két típus a talajszondás és a levegős hőszivattyú.
 
A levegős hőszivattyút gyakran levegős kazánnak hívják igen helytelenül mert semmiben sem hasonlít kazánra, nincsen benne semmilyen égés azonban mégis általában a kazán helyére építik be mint hőforrást.
 
A hőszivattyúk jóságának jellemzésére bevezettek egy igen egyszerűen értelmezhető számot a COP-t. Ez a szám megmutatja, hogy egységnyi villamos energia bevezetésével hány egységnyi hőenergiát ad le az adott hőszivattyú hasznosan, amely fűtésre hasznosítható. Ez a szám a talajszondás esetben elérheti a hetet, míg az egyszerűbb levegős hőszivattyúk esetében ez az érték négy körülire tehető.
 
Természetesen a levegős hőszivattyú lényegesen olcsóbb mint a talajszondás. A levegős hőszivattyú egy kültéri és egy beltéri egységből áll . A kültéri egység szinte megtévesztésig hasonló a légkondicionáló berendezések kültéri egységéhez, míg a beltéri egység egy kisebb acéllemez burkolatú szekrény, amelyet a lakásban a kazán helyére szerelünk. A két egységet, ugyanúgy mint a légkondicionáló berendezéseknél munkagáz vezetékek és villamos kábel kötik össze.

Milyen tényezők akadályozhatják, hogy Ön a korszerű levegős hőszivattyú technológiát telepítsen otthonába?

 1. Olyan homlokzatokra amelyek főútvonalra néznek, vagy műemléki környezetben vannak az önkormányzat hozzájárulása szükséges a hőszivattyú kültéri egységének felszereléséhez. Ha már van légkondicionáló berendezés kültéri egység telepítve az adott homlokzaton, akkor nagyobb eséllyel próbálkozhat.     
 2. Abban az esetben, ha a lakóingatlana valamilyen központi fűtésrendszerhez csatlakozik (pl.: távfűtés, házközpontú fűtés), amelyről jogszabályi okok miatt nem lehet leválni, a levegős hőszivattyú nem telepíthető.
 3. Nem kizáró ok, de jelentős költségtöbblettel jár, ha a lakóingatlanban nincs kiépített radiátoros kör. A fűtési vízkeringető rendszer kiépítése, illetve a radiátorok beszerzése akár meg is duplázhatja a telepítési költségeket.

Mi a folyamata a levegős hőszivattyú telepítésének?

 1. Ingyenes konzultáció során szakemberünk a helyszínen felméri a lakóingatlan paramétereit és tájékoztatja minden szükséges lépésről.
 2. A finanszírozási kérdések tisztázása után megrendeli a kiválasztott terméket.
 3. Házhoz szállítjuk a kiválasztott levegős hőszivattyút.
 4. Előzetes konzultációt követően fűtésszerelője beszereli a beltéri egységet és a meglévő fütési körhöz csatlakoztatja. Amennyiben nincs bejáratott szerelője, mi készséggel ajánlunk egy megfelelő szakembert.
 5. A beszerelésről a fűtésszerelő tájékoztatja cégünket. Néhány napon belül kiszáll otthonába a Klíma Express Kft. képesített üzembehelyező szekembere, aki a kültéri egységet felszereli és a csővezetékeket, villamos vezetékeket összeköti a belső egységgel. Beprogramozza és üzembe helyezi a készüléket, mely innentől kezdve működőképes, de egyelőre normál tarifájú árammal üzemel.

Hogyan állhatok át kedvezményes H-tarifás áramszolgáltatásra?

 1. Mivel Ön megújuló energiaforrást választott otthona fütéséhez jogosult kedvezőbb tarifás áramszolgáltatás igénybevételére. Ennek igényléséhez 3 dokumentumot szükséges benyújtania a helyi áramszolgáltatóhoz:
  • A Klíma-Express Kft. szakembere által kiadott üzembehelyezési nyilatkozatot
  • Az általunk (Innocell Kft.) készített készülék dokumentációt
  • Egy helyi áramszolgáltató által elismert villanyszerelő szakember által kiadott bizonyítványt a mérőhely átszereléséről.
 2. A szerelő kicseréli az Ön régi óráját kedvezményes H-tarifás órára. ( Maga az óra ingyenes, a szerelés költségekkel jár.)
 3. A szerelő telepít egy új kedvezményes H-tarifás órát. (Maga az óra ingyenes, a szerelés költségekkel jár.)
 4. Ön innentől kezdve akár 50%-al alacsonyabb fűtésszámlát fog fizetni.
 
 
 
 
 
 

Innnocell. Kft.

+36 70 350 2699

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1024 Budapest, Buday László utca 18.

Innocell levegős hőszivattyú, fűtési rendszer